10.12.2012 2032

Okulumuz 1997 yılının ikinci yarısında eğitim-öğretime başlamıştır. 2408 m2´lik alan üzerinde kuruludur.

Arsası rahmetli Şükrü AKSOY tarafından bağışlanmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlık Müfettişliği yapan rahmetli Süleyman Uğur SITKI´nın ismini almıştır.

İlköğretim Okulu olarak kurulan okulumuz 2011 yılının Haziran ayında hem İlkokul hem de Ortaokul olarak yeniden tanımlanmıştır.

Kurumumuz aynı bina içerisinde sabah Ortaokul olarak, öğleden sonra İlkokul olarak hizmet vermektedir.

Okulumuz Hakkari ili Yüksekova ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi Kuruköy Caddesi 805 Sokak No: 36'da bulunmaktadır.

Toplam 18 Derslik olmak üzere, 3 İdare Odası, 1 Rehberlik Servisi, 1 Arşiv, 1 Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı, 1 İngilizce Labaratuvarı, 1 Özel Eğitim Odası, 1 Müzik Sınıfı ve Anasınıfı bulunmaktadır.

Okulumuz 2016 yılında şehirde yuvalanan terör unsurlarına yapılan operasyonlar sırasında yıkılmış 2019-2020 eğitim Öğretim yılında yeni yapılan binasında eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuzda İlkokul ve Ortaokulda olmak üzere; 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 2 Pdr Öğretmeni, 16 Sınıf Öğretmeni, 2 Okul Öncesi Öğretmeni, 4 İngilizce Öğretmeni, 4 Matematik Öğretmeni, 5 Türkçe Öğretmeni, 3 Fen Bilimleri Öğretmeni, 2 Sosyal Bilgiler Öğretmeni, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, 1 Beden Eğitimi Öğretmeni, 1 Müzik Öğretmeni, 1 Görsel Sanatlar Öğretmeni, 1 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, 1 Memur, 2 Hizmetli ve 1 Özel Güvenlik personeli bulunmaktadır.